Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U alkoholisanom stanju ometali policijske službenike i medicinsko osoblje Doma zdravlja Berkovići

| Berkovići | Srijeda, 20. oktobar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Berkovići 20.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala T.K. iz Berkovića, zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. i vrijeđanje iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru, dok je licu inicijala S.Đ. uručen prekršajni nalog iz čalana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru.

Naime, lica inicijala T.K. i S.Đ. su se 19.10.2021. godine javili u Dom zdravalja u Berkovićima, radi saniranja povrede na ruci licu inicijala S.Đ.. Isti se nije htio izjasniti o tome kako je došlo do povrede. Lica su potom počela vrijeđati medicinsko osoblje Doma zdravlja Berkovići. Na lice mjesta je došla patrola policijskih službenika Policijke stanice Berkovići,  međutim lica nisu htela postupiti po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika. Lice T.K. je lišeno slobode, dok je lice S.Đ. prevezeno u Opštu bolnicu u Trebinje, gdje je nakon ukazane  medicinske pomoći, otpušteno na kućno liječenje.

Izvršeno je alkotestiranje lica kojom prilikom je kod lica inicijala T.K. utvrđeno 1,40 g/kg alkohola u organizmu, a kod lica inicijala S.Đ. utvrđeno 1,43 g/kg alkohola u organizmu.