Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog napada na policijske službenike

| Bijeljina | Ponedeljak, 25. oktobar 2021.

 
     Policijski službenici Policijske Uprave Bijeljina su 22.10.2021. godine, u Šamcu, lišili slobode lice inicijala M.H. koje je istog dana, nakon što je fizički i verbalno napalo dva lica, pucalo iz gasnog pištolja na policijske službenike. 

        Policijskoj stanici Šamac, oko 19,30 obratila se A.V. koja je prijavila lice M.H., da je isti vrebalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice Šamac, fizički napao njenog brata, nanijevši mu tjelesne povrede.
 
      Policijski službenici su postupili po prijavi, nakon čega je prijavljeni M.H., ispred zgrade Policijske stanice Šamac, fizički napao i policijskog službenika, te se udaljio lica mjesta svojim putničkim vozilom marke „Passat“ .
 
     Operativnim radom na terenu,  u dvorištu porodične kuće pronađeno je vozilo lica M.H., a isti je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijskim službenicima. S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega  je oko  23,30 časova lišen slobode.
 
     Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, 23.10.2021. godine izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice M.H., kojom prilikom  su pronađeni i oduzeti  dva  gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka  i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.
 
     Nakon završene kriminalističke obrade lica, isti je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Nasilničko ponašanje“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“  predat u  Okružno javno tužilaštvo Doboju.