Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lice iz Bihaća zatečeno u Doboju prilikom krijumčarenja lica, od istog oduzet putnički automobil

| Doboj | Ponedeljak, 25. oktobar 2021.

 

            Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 23.10.2021. godine, oko 21, 35 časova,  na magistralnom putu M1-105 u mjestu Bukovačke Čivčije, područje grada Doboja, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes” kojim je upravljalo lice inicijala N.D. iz Bihaća, FBiH, prilikom čega je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake i da je vozilo neregistrovano, te da navedeno lice u istom prevozi osam stranih državljanja (Bangladeš – 7, Pakistan -1) od kojih nijedno nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Krijumčarenje lica“.

            Istog dana na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH izvršen je pretres  lica inicijala N.D. i navedenog vozila prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

            Lice  inicijala N.D. je lišeno slobode, dok su strani državljani predati u dalju nadležnost pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, a isti su saslušani u prostorijama Službe za poslove sa strancima - Terenska kancelarija Doboj.

            Takođe, putnički automobil marke „Mercedes” je oduzet.

            Rad po navedenom se nastavlja.