Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Još dva putnička automobila oduzeta na području Policijske uprave Gradiška

| Gradiška | Ponedeljak, 25. oktobar 2021.

 

 
        Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 22.10.2021. godine oko 22,55 časova, u mjestu Brestovčina, grad Gradiška, pokušali su zaustaviti putnički automobil marke ,,Peugeot 307“, ali se isti nije zaustavio na znak ,,STOP“ policijskog službenika. 

       Nedugo zatim, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, uočen je navedeni putnički automobil na parking prostoru benzinske pumpe u mjestu Brestovčina, grad Gradiška, te je izvršenom kontrolom utvrđeno da je vozilom upravljalo lice inicijala M.L. iz Gradiške.


       Daljom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a isto je odbilo da se podvrgne testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 9,350 KM.


       Dana 23.10.2021. godine oko 22,21 časova, policijski službenici Policijske stanice
za bezbjednost saobraćaja Gradiška su u mjestu Nova Topola, grad Gradiška, zaustavili i kontrolisali putnički automobil  marke ,,Pasat“ kojim je upravljalo lice M.T. iz Banja Luke.

      Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom pod uticajem alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na upravljanje, te na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 1178,50 KM.


        Policijski službenici su privremeno oduzeli putničke automobile, a protiv lica M.L. i M.T. će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.