Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Krivično djelo „Prevara“

| | Utorak, 26. oktobar 2021.

 

Policijski službenici Policijske uprava Trebinje u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Trebinje, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Prevara“, kojim je lice S.G.  oštećeno za 14.800 KM.

Policijskoj stanici Trebinje 25.10.2021. godine, lice inicijala S.G. iz Trebinja  prijavilo da je u poslednja četiri mjeseca više puta u kontakt stupilo sa nepoznatim licem iz Republike Srbije, koje se predstavilo kao vidovnjak i prorok pod imenom „Vidovita Vladimira“, a vezano za zdravstvene probleme koje ima njena duševno oboljela ćerka. Nepoznato lice ju je dovelo u zabludu da će izliječiti njenu ćerku, ukoliko uplati novac. Lice inicijala S.G. je u više navrata uplaćivala različite novčane iznose, ukupne vrijednosti oko 14.800 KM. Nakon što joj nepoznato lice nije pomoglo u liječenju njene duševno oboljele ćerke, S.G. je shvatilo da je u zabludi i da je prevareno.

O svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela „Prevara“.

S obzirom na sve navedeno Policijska uprava Trebinje još jednom apeluje na građane da budu obazrivi i da preduzmu adekvatne mjeres ciljem zaštite od prevara i sprječavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te da slične ponude i oglase prijave policiji.