Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom akcije sankcionisano 89 vozača, jedanaest vozača zadržano lišenjem slobode

| Prijedor | Srijeda, 27. oktobar 2021.

 

Policijska uprava Prijedor, 22., 23. i 24. oktobra2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 886 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisan je 151 učesnik, od čega 89 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Lišenjem slobode zadržano je 11 vozača, od kojih 9 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 1 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg i jedan vozač kod kog je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Imajući u vidu da Policijska uprava Prijedor kontinuirano sprovodi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost upravljanja vozilom.