Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Evidentiran napad na ovlašteno službeno lice

| Istočno Sarajevo | Petak, 29. oktobar 2021.

 

            Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala je potragu za licem inicijala M.S. iz Istočnog Novog Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža, su dana 28.10.2021. godine, na parking prostoru u Istočnoj Ilidži, uočili parkiran putnički automobil marke „Audi“ sa različitim registraskim oznakama, za kojim je raspisana potraga.

Prilikom kontrole, vozač M.S. je naglo krenuo vozilom naprijed nanijevši tjelesne povrede policijskom službeniku udaljivši se u pravcu Kantona Sarajevo.

Policijskom službeniku povrede su konstatovane u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu.

U toku je rad na pronalsku lica, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostvanjen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U proteklih 10 mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zabilježena su tri napada na ovlaštena službena lica.

 Policijska uprava Istočno Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka.