Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pod uticajem opojne droge napali građane i policijske službenike

| Banja Luka | Subota, 30. oktobar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zajedno sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, lišili su slobode 11 lica - navijača iz Teslića zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Nasilničko ponašanje“, „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Tjelesna povreda“.

Podsjećamo, navijači iz Teslića su danas oko 13,45 časova, nenajavljeno došli na stadion u ulici Omladinska u Banjaluci, i tom prilikom fizički napali dva građanina. Potom su po odlasku sa stadiona fizički napali dva policijska službenika PU Banjaluka i jednog policijskog službenika Jedinice žandarmerije koji su zadobili tjelesne povrede. Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobijenih povreda zatražili ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

Kod navedenih lica pronađeno je i oduzeto: dva metalna boksera, dvije palice i baklja.

Lica lišena slobode su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo opojne droge u organizmu kojom prilikom je kod 6 lica utvrđeno prisustvo opojne droge anfetamin, dok su tri lica odbila da se podvrgnu ipitivanju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima.