Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i opojnih droga iz saobraćaja isključeno 75 vozača

| Prijedor | Utorak, 23. novembar 2021.

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 18. do 21. novembra 2021. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 568 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 128 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena su 74 vozača, a isključen je i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Lišenjem slobode zadržano je deset vozača od čega osam zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, jedan vozač koji je odbio alkotestiranje i jedan vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.