Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Višestruki povratnik u činjenju prekršaja upućivao pretnje policijskim službenicima i upravljao vozilom pod dejstvom alkohola

| Bijeljina | Utorak, 23. novembar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, 22.11.2021. godine lišili su slobode lice O.I. iz Bijeljine zbog počinjenog krivičnog djela „ Ugrožavanje sigurnosti“.

Naime, 22.11.2021. godine oko 18,10 časova u ulici Danka Kabilja Bukija u Bijeljini dogodila se saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom u kojoj je sa putničkim vozilom „Mercedes“ učestovalo lice O.I. Alkotestiranjem lica utvrđeno je da navedeni ima 2,13 g/kg alkohola u organizmu, zbog vožnje u alkoholisanom stanju i učestovanja u saobraćajnoj nezgodi navedeni je lišen slobode.

Prilikom lišenja slobode O.I. upućivao je prijetnje opasne po život policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina, koje je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini kvalifikovao kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Nadalje, provjerama kroz baze i službene evidencije, utvrđeno je, da je O.I. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od oko 6.300 KM. Od lica O.I. vozilo je privremeno oduzeto  i protiv njega biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.