Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljena teška krađa kojom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 13.850KM

| Banja Luka | Petak, 26. novembar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.11.2021. godine, na području opštine Novi Grad, preduzimanjem operativnih mjera identifikovali su i lišili slobode lice inicijala Z.LJ. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“.

Takođe, za licem inicijala P.Z. iz Novog Grada, a koji se sumnjiči da je zajedno sa licem Z.LJ. počinilo navedeno krivično djelo, raspisana je potraga.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su na području Grada Banjaluka u septembru 2020. godine, upotrebom podesnog alata izvršili provalu u stan oštećenog lica, kojom prilikom su otuđili zlatni nakit, ručni sat, kao i veću količinu novca.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi oko 13.850 KM.

Izvršen je pretres kuće, vozila, kao i drugih prostorija na području opštine Novi Grad, koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađen i oduzet provalnički alat, prilagođeni „kod“ ključevi za obijanje brava – „češljevi“ i „lomači“, automatska puška, ručna bomba, veća količina municije, ručni sat, zlatni nakit i više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je naložio policijskim službenicima da nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostave izvještaj o počinjenom krivičnim djelima „Teška krađa“, „Izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ u redovnoj proceduri.