Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pružena pomoć radnicima Klinike za psihijatriju

| Banja Luka | Ponedeljak, 29. novembar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 27.11.2021. godine, u 03,25 časova, postupili su po prijavi da nepoznato lice prijeti da će upaljačem zapaliti benzinsku pumpu u banjalučkom naselju Obilićevo. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da se radi o licu G.Đ. iz Banjaluke. Dok su medicinski radnici pokušali da zbrinu navedeno lice, isto je dobilo epileptični napad, usljed čega je zadobio povredu glave, te je vozilom Službe hitne medicinske pomoći preveženo na Univerzitetski - klinički centar Republike Srpske.

Takođe, istog dana u 07,00 časova, od strane radnika Univerzitetsko - kliničkog centra Republike Srpske – Klinika za psihijatriju, prijavljeno je da u krugu Klinike imaju problema sa licem G.Đ. te da isto neće da izađe iz sanitetskog vozila, i da im je potrebna pomoć policijskih službenika. Po dolasku na lice mjesta, navedeni je fizički napao policijskog službenika, nakon čega je pružena pomoć radnicima Klinike za psihijatriju, koji su medicinski zbrinuli navedeno lice. Istog dana u 07,40 časova od strane radnika Klinike za psihijatriju obaviješteni smo da je navedeno lice preminulo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio obdukciju beživotnog tjela. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti srčani zastoj.