Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačana kontrola saobraćaja u mjesecu decembru na području Policijske uprave Bijeljina

| Bijeljina | Utorak, 30. novembar 2021.

Policijska uprava Bijeljina  tokom mjeseca decembra vršiće pojačanu kontrolu kretanja motornih vozila koristeći radarske sisteme u  cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja motornih vozila dominantan uzročnik saobraćajnih nezgoda.

Kontrola brzine kretanja vršiće se prevashodno na magistralnim putnim pravcima na lokalitetima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode sa nastradalim licima, kao i na području  ulične mreže grada Bijeljine.

Za devet mjeseci evidentirano je 14.482 prekršaja prekoračenja  propisane brzine kretanja, što čini oko 47% od ukupnog broja evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Napominjemo, da je najveći broj saobraćanih nezgoda sa nastradalim licima evidentiran kao posljedica nepropisne i nebezbjedne brzine kretanja 31%, sa težim tjelesnim povredama 22%, dok je kod nezgoda sa poginulim licima nepropisna i nebezbjedna brzina bila uzrok u dvije nezgode ili 25%.

Apelujemo još jednom svim vozačima da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju puta kako bi svi zajedno uticali na podizanje nivoa bezbjednosti saobraćaja.