Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana pokazna vježba SAJ-a za školarce

| Trebinje | Petak, 03. decembar 2021.

Povodom obilježavanja 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske, pripadnici  Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u okviru „Dana otvorenih vrata“ u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić” u Trebinju  učenicima osnovnih i srednjih škola izveli pokazne vježbe borilačkih vještina i upoznali ih sa  opremom kojom raspolažu.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga naveo je da je u okviru obilježavanja godišnjice osnivanja Trećeg odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske organizovan niz aktivnosti. Jedna od njih  je takmičenje u streljaštvu, u kome su učestvovali i pripadnici veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije.

„Danas smo djeci iz škola prikazali šta je to obučeni specijalac, šta je to policija, kao i dio naoružanja“, rekao je Bodiroga.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić istakao je da ova pokazna vježba uvjerava da Republika Srpska ima ljude koji mogu da zaštite narod.

učenik devetog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju Marko Milojević rekao je da mu je drago da je imao priliku da vidi današnju pokaznu vježbu, te da je ovo za njega zanimljivo iskustvo.