Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana konferenciju o rezulatima rada za novembar

| Bijeljina | Četvrtak, 30. decembar 2021.

U prostorijama Policijske uprave Bijeljina danas je održana redovna konferencija o rezultatima rada za mjesec novembar 2021. godine, tokom kojeg su evidentirana ukupno 72 krivična djela, od čega su  64 djela opšteg kriminaliteta.

U mjesecu iza nas evidentirano je smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za 4%,  kao i smanjenje broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta i smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira.

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu novembru ocjenjeno je kao zadovoljavajuće. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi oko 92%.

Konstantno prisustvo policijskih službenika na terenu, apeli građanima da  zaštite i obezbjede svoju imovinu, te da sva sumnjiva lica i vozila prijave na broj 122, doveli su do  rezultata da smo u mjesecu iza nas imali evidentirana 32 krivična djela protiv imovine čiji je koeficijent rasvjetljenosti oko 76%.

Tokom posmatranog perioda smanjen je broj počinjenih prekršaja narušavanje javnog reda i mira za oko 26%. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira od strane pet ili više lica.

Na teritoriji Policijske uprave Bijeljina u mjesecu novembru pronađena su i evidentirana 67 migranta koja su ilegalno prešla granicu BiH.

Evidentirane su 93 saobraćajne nezgode od čega je pet nezgoda sa teško povijređenim licima, 17 sa lakšim. Nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima. Zbog počinjenih prekršaja iz saobraćaja je isključeno 199 vozača, kao i devet vozila.

U prvim danima ove godine zabilježen je jedan slučaj povređivanja dječaka od 12.godina, koji je zadobio teške tjelesne povrede šake usled pucanja petarde (rakete) u ruci. Policijska uprava  Bijeljina apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika

S obzirom na novogodišnje i božićne praznike koji su pred nama, kako bi  prošli na miran i dostojanstven način,  PU Bijeljinaapeluje na  građane da u vrijeme praznika ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da se uzdrže od nezakonite upotrebe oružja,  kako bi praznike proveli na miran i dostojanstven način.

Provedite predstojeće praznike u miru i veselju, a mi ćemo se probrinuti da nizom preventivnih aktivnosti koje preduzimamo doprinesemo da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.