Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog napada na policijske službenike

| Srbac | Petak, 31. decembar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 31.12.2021. godine, lišili su slobode lica inicijala M.V. iz Srpca, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

Naime, Policijskoj stanici Srbac 31.12.2021. godine, oko 00,05 časova, prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Srpcu došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom dva lica.

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su utvrdili da su javni red i mir narušila lica M.V. i S.D. obojica iz Srpca, nakon čega je lice M.V. verbalno, a zatim i fizički napalo policijske službenike, pružajući aktivan otpor prilikom lišenja slobode, te je tom prilikom nanio tjelesne povrede dvojici policijskih službenika.

Izvršenim alkotestiranjem lica M.V. i S.D. kod istih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka  koji je naložio da se protiv lica M.V. po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi Izvještaj za počinjeno krivično djelo, a slijedi i pokretanje prekršajnog postupka protiv lica M.V. i S.D. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

Ovakvi i slični primjeri su pokazatelji visokog rizika kojem su svakodnevno izloženi policijski službenici tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, te policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.