Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Petarde nisu igračke!

| Derventa | Petak, 31. decembar 2021.

Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović i pomoćnik komandira Aleksandar Đekić 30.12.2021. godine, posjetili su Osnovnu školu „19. april“ u Derventi i za oko 80 učenika  održali predavanja na temu „Petarde nisu igračke“.

Navedene aktivnosti su realizovane u sklopu kampanje koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u cilju preventivnog djelovanja na suzbijanju posljedica koje mogu nastupiti usljed nepravilne upotrebe pirotehnike koju najmlađa populacija koristi prilikom obilježavanja novogodišnjih i božićnih praznika.

U okviru pomenute kampanje izvršen je obilazak preduzeća koja se bave prodajom pirotehničkih sredstava. Policijski službenici naše Uprave će i tokom narednih dana nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava i upotrebe istih protivno zakonskim propisima.

Policijska uprava  Doboj apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama naročito su opasne na mjestima gdje se okuplja veći broj građana i svako ko želi da na taj način podijeli „veselje“, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da predstojeće novogodišnje i božićne praznike obilježe na miran i dostojanstven način.