Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Poštujte saobraćajne propise!

| Bijeljina | Petak, 31. decembar 2021.

Period novogodišnjih i božićnih praznika je karakterističan po većoj frekvenciji saobraćaja, što uslovljava i veći broj saobraćajnih nezgoda koje se najčešće događaju kao posledica nepropisnog izvođenja radnje sa vozilom u saobraćaju.

Kao primjer možemo navesti jučerašnji dan,  30.12.2021. godine kada se  na području grada Bijeljine dogodilo 10 saobraćajnih nezgoda od čega je devet  sa manjom materijalnom štetom i jedna sa lakšim tjelesnim povredama, gdje je upravo nepropisno izvođenje radnje sa vozilom bio dominatnan uzrok saobraćajnih nezgoda.

U narednom periodu policijski službenici  će u većem obimu vršiti regulaciju saobraćaja u kritičnim raskrsnicama sa ciljem normalnog odvijanja saobraćaja bez zastoja, kao i pojačanu kontrolu vozača pod uticajem alkohola.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju na strpljenje i povećanu pažnju, kao i da  poštuju saobraćajne propise, kao bi svi zajedno uticali na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i unapređenje postojećeg stanja bezbjednosti.