Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Evidentirana dva razbojništva na području Policijske uprave Doboj

| Doboj | Utorak, 11. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja dva krivična djela „Razbojništvo“ koja su  izvršena 09.01.2022. godine u Derventi i 06.01.2022. godine  na području grada Doboja.

Policijskoj stanici Derventa, 09.01.2022. godine, prijavljeno je da je nad radnicom jedne sportske kladionice u Derventi licem inicijala M.Đ. izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“ na način da su dva maskirana lica ušla u unutrašnjost sportske kladionice, nakon čega je jedno lice uz prijetnju upotrebe vatrenim oružjem i fizičke snage oborilo radnicu na pod te istoj zadalo udarac u predjelu lica dok je za to vrijeme drugo lice iz pulta otuđilo novac u iznosu od oko 3.000 KM, nakon čega su se oba lica udaljila u nepoznatom pravcu.

Policijskoj stanici Doboj 2, 06.01.2022. godine, prijavljeno je da je u porodičnoj kući  nad bračnim parom sa područja grada Doboja izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“ na način da su tri maskirana lica došla pred kuću oštećenih, nakon čega je jedno lice fizički nasrnulo na  lice inicijala Z.R., prilikom čega  je isto zadobilo više udaraca po glavi i tijelu dok su druga dva lica ušla u kuću i fizički nasrnula na oštećenu M.R. te istoj zadali više udaraca a potom joj vezali ruke  i noge, a nakon što su pronašli novac u iznosu oko 2.000 KM isti su se udaljili sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.