Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Identifikovani počinioci događaja na području Janje

| Bijeljina | Utorak, 11. januar 2022.

Policijskoj stanici Janja 06.01.2021. godine, oko 07,00 časova, prijavljeno je da je iz kolone vozila  u neposrednoj blizini džamije, jedno lice  pucalo u vazduh iz nepoznatog oružja.

Radom na terenu policijski službenici Policijske stanice Janja utvrdili su da je vozilom upravljalo lice M.Z. koje je dobrovoljno predalo gasni pištolj, dok se na mjestu  suvozača nalazilo lice D.B. Navedena lica biće sankcionisana u skadu sa Zakonom.

O svemu je obavješten  postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se događaj dokumentuje i da se istom dostavi Izvještaj na tužilačku ocjenu.

Policijska stanica Janja, 08.01.2021. godine oko 09,30 časova od strane lica M.C., zaprimila je prijavu da se u toku noći oko 03,00 časa, pored ograde između „Džedid džamije“ i njegove kuće, zaustavilo vozilo iz  kojeg se čula glasna muzika, nakon čega je nepoznato muško lice izašlo iz vozila i čestitalo muslimanima Božić.

Operativnim radom na terenu pronađeno je vozilo i identifikovani su učesnici događaja. Utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice N.T, dok su se u vozilu nalazila lica S.T., S.M. i A.A.. Postupajući tužilac naložio je da se navedena lica saslušaju te da se navedenom tužilaštvu podnese Izvještaj o preduzetim mjera i radnjama na tužilačku ocjenu.