Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U alkoholisanom stanju ometali policijske službenike

| Prnjavor | Ponedeljak, 24. januar 2022.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 23.01.2022. godine, lišili su slobode dva lica inicijala S.T. i D.D. iz Dervente i jedno maloljetno lice zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Naime, iste večeri u 01,10 časova, policijski službenici su postupili po prijavi, da je ispred noćnog kluba u Prnjavoru došlo do narušavanja javnog reda i mira. Izlaskom na lice mjesta, utvrđeno je da je maloljetno lice ispred noćnog kluba, fizički napalo radnika obezbjeđenja. Maloljetno lice je po dolasku policijskih službenika nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira i oglušilo se o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, nakon čega je lišeno slobode. Nakon što je lišeno slobode u prostorije Policije stanice Prnjavor su došla lica S.T. i D.D. sa zahtjevom da se maloljetno lice oslobodi, ometajući policijske službenike. 

Lica S.T. I D.D. su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilkom je kod S.T. utvrđeno 1.00 g/kg i kod D.D. 1.30 g/kg alkohola u organizmu.

Takođe, radniku u noćnom klubu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Prnjavor.