Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Iz saobraćaja isključeno 212 vozača zbog alkoholisanosti

| Banja Luka | Srijeda, 26. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici su zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisali 212 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupno sankcionisanih 212 vozača, 17 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 1 vozač koji je odbio da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, kod jednog vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu 3,16 g/kg.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.