Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Bezbjedno učešće u saobraćaju sa školskom saobraćajnom patrolom

| Prijedor | Srijeda, 26. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su povodom početka drugog polugodišta školske godine realizovali zajedničke preventivne aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja u kojima je učestvovala i školska saobraćajna patrola Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru.

Učenici izškolske saobraćajne patrole zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja su pored pješačkih prelaza u neposrednoj blizini škole upoznali najmlađe učesnike u saobraćaju sa saobraćajnim propisima i pravilima ponašanja prilikom kretanja po kolovozu i prelaska pješačkog prelaza. Tokom preventivnih aktivnosti školske saobraćajne patrole pokazale su znanje u primjeni propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Aktivnosti su sprovedene sa ciljem unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bezbjednost djece školskog uzrasta.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju na kolovozu, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici, kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova, te da na tim dionicama u saobraćaju učestvuju sa posebnom pažnjom.