Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pojačana kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova

| Zvornik | Četvrtak, 27. januar 2022.

U cilju smanjenja broja stradalih lica u saobraćajnim nezgodama i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Zvornik će 28. i 29. januara 2022. godine realizovati pojačanu kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Na području Policijske uprave Zvornik, u saobraćajnim nezgodama u 2021. godini je evidentirano 596 saobraćajnih nezgoda, u kojima je osam smrtno stradalih lica, 28 teško povrijeđenih i 103 lakše povrijeđena lica. Bez obzira na podatak da je u odnosu na 2020. godinu za 78,9 % više vozača sankcionisano zbog vožnje pod uticajem alkohola u 2021. kao najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda se i dalje pojavljuju neprilagođena brzina i alkohol.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise u cilju bezbjednijeg učestvovanja djece u saobraćaju, a posebno na vozače da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.