Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Efikasnim radom uhvaćeni na djelu

| Foča | Ponedeljak, 31. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Foča, dana 28.01.2022. godine, planski preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, priveli su u službene prostorije Policijske uprave Foča lica inicijala M.D. i Ž.J. oba iz Foče, zbog sumnje da su počinili krivična djela „Pranje novca“ i „Prevara“.

Lice M.D. je primjećeno kako podiže novac na šalteru Pošte u Foči, uplaćen od strane oštećenih lica u ukupnom iznosu od oko 1.400 KM, gdje za istog postoje operativna saznanja da podiže novčane iznose  koji su pribavljeni izvršenjem krivičnog djela prevara. Od istog je oduzet navedeni novčani iznos. Tokom daljeg preduzimanja mjera i radnji utvrđeno je da je lice inicijala Ž.J. tokom januara 2022. godine putem društvene mreže „Instagram“ i lažnog profila prikazivanjem lažnih činjenica oštećene doveo u zabludu da će ostvariti novčani dobitak, te su isti uplaćivali novčane iznose. Navedena lica su priznala izvršenje krivičnog djela.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenih lica biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.