Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U dane proteklog vikena pojačane aktivnosti policije

| Banja Luka | Ponedeljak, 31. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u dva ugostiteljska objekta na području Grada Banjaluka.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala A.B. pronađene su i oduzete tablete „Bromazepam“ i „Lexilium“, a za koje navedene lice nije posjedovalo medicinsku dokumentaciju. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Takođe, sankcionisan je i konobar zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“ iz Zakona o javnom redu i miru.

U dane proteklog vikenda na putevima koji su u nadležnosti PU Banjaluka, relaizovana je regionalna akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kojom prilikom je zbog alkoholisanosti sankcionisano 207 vozača. Od ukupno sankcionisanih 207 vozača sankcionisano je 127 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 55 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 16 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je šest „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Takođe, evidentirana su 64 ostala prekršaja.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 36 lica.