Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 31. januar 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, lišili su slobode lica inicijala Đ.K. i S.T. iz Pala, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Lica se sumnjiče da su u stanu koji koriste posjedovala opojnu drogu namijenjenu za dalju prodaju, te dana 29.01.2022. godine licu inicijala B.K. prodali dva paketića opojne droge, koja je prilikom kontrole policijskih službenika kod istog i pronađena.

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo, osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu izvršili su pretres stana u ulici Gavrila Principa u Palama, koji koriste Đ.K. i S.T i tom prilikom pronašli i oduzeli još 10 pvc paketića sa sadržajem suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv Đ.K. i S.T. tužilaštviu će biti dostavljen izvještaj o počinjeniom krivičnom djelu, dok će protiv lica B.K. nadležnom sudu biti podnsen zahtjev za pokretnje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.