Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačane aktivnosti na području Policijske uprave Gradiška

| Gradiška | Utorak, 26. april 2022.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane proteklog vikenda realizovana su akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda, traktora, radnih mašina i tehničke neispravnosti vozila, kao i akcija pojačane kontrole prisustva alkohola kod vozača.

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda, traktora, radnih mašina i tehničke neispravnosti vozila, ukupno je kontrolisano 107 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su sankcionisana 83 vozača ili 77 %. Po akcentu akcije sankcionisana je 13 vozača, dok je 70 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

Tokom akcije pojačane kontrole prisustva alkohola kod vozača, ukupno je kontrolisano 1.008 učesnika u saobraćaju, kojom priliko je 26 učesnika u saobraćaju sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod jednog vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 13 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod sedam vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod pet vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.