Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Ministar Lukač sa ministrom Vulinom o daljoj saradnji između Ministarstava

| Banja Luka | Srijeda, 11. maj 2022.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Repbulike Srbije Aleksandrom Vulinom, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministri Lukač i Vulin su na današnjem sastanku izrazili zadovoljstvo dosadašnjom operativnom i strateškom saradnjom Ministarstvava, te istakli da je ista na izuzetno visokom nivou.

Dvojica ministara ocijenila su da je konstantna i posvećena saradnja između dva ministarstva rezultirala brojnim uspješnim zajedničkim operativnim akcijama i kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminaliteta i kada je riječ o borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika i prijetnji. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i MUP-u Srbije na podršci i pomoći u borbi protiv kriminala i izrazio uvjerenje da će se saradnja između dvije policije u narednom periodu još više intenzivirati. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je istakao da će, dok god predsjednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska biti njen spoljnopolitički prioritet, kao i da će se o Srbima u Republici Srpskoj posebno brinuti. Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da je državi Srbiji bezbjednost Srba u Republici Srpskoj važna podjednako kao i bezbednost Srba u Srbiji. 

Ministri Vulin i Lukač konstatovali su da će se saradnja u oblasti stručnih obuka dvije policije nastaviti, baš kao i odlučna borba protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, što će doprinijeti još većoj sigurnosti i bezbjednosti Srba sa obe strane Drine.