Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Edukativna predavanja u okviru kampanje „Oružje ne štiti, oružje ubija!“

| Banja Luka | Petak, 20. maj 2022.

 

U okviru kampanje „Oružje ne štiti, oružje ubija!“ koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje uz podršku UNDP-a, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 19.05.2022. godine, su za učenike Elektrotehniče škole „Nikola Tesla“Banjaluka održali predavanje u cilju podizanja svijesti kod građana, posebno učenika osnovnih i srednjih škola o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava.

Tokom predavanja učenicima je pojašnjeno da je oružje opasno i da nije za igru, da svaka nestručna upotreba oružja može dovesti do neželjenih posljedica kao što je samopovređivanje, nanošenje tjelesnih povreda drugom licu ili ubistva.

Policijski službenici će edukativna predavnja održati, u narednom periodu, u više osnovnih i srednjih škola na području Grada Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka još jednom apeluje na građane da u slučaju pronalaska odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili pozovu besplatni servisni broj 122, teda ukoliko nisu u mogućnosti da sačekaju dolazak policijskih službenika, navedeno mjesto pronalaska predmeta obilježe da bude vidljivo.