Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Bijeljina realizuje kampanju ,,Oružje ne štiti, oružje ubija"

| Bijeljina | Petak, 20. maj 2022.

 

 Osnovci u bijeljinskoj školi "Vuk Karadžić" danas su upoznati o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava, na predavanju organizovanom povodom početka realizacije kampanje "Oružje ne štiti, oružje ubija".

 Đacima je podijeljen i edukativni materijal u okviru ove kampanje, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i UNDP.

 Policijski službenici naglasili su da je  važno da đaci znaju kako treba da se ponašaju u slučaju pronalaska oružja, bezbjednosna pravila, koga treba da obavijeste u tom slučaju.

 Na predavanjima je rečeno, da đaci moraju da znaju da čak i igračka - pištolj na kuglice, može da dovede do smrtne posljedice. Svjesni smo da je period proljeća, odnosno čišćenja tavana, šupa, a da još postoji oružje iz rata, te je to pravo vrijeme za ovakva preventivna predavanja.

 Istaknuto je, da djeca, ako uoče da neko od drugara na ulicu, igralište ili bilo gdje donese oružje, o tome treba da odmah obavijeste starije.

 Takođe, na današnjim predavanjima je napomenuto da  u Bijeljini duži niz godina nije bilo slučajeva sa posljedicama prouzrokovanim vatrenim oružjem kod mališana, te će do kraja mjeseca policijski službenici posjetiti i srednje škole, te edukacije organizovati i za profesore i roditelje.