Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lice lišeno slobode zbog KD „Omogućavanje uživanja opojnih droga“

| Zvornik | Ponedeljak, 20. jun 2022.

 

Policijski službenici Policijske upraveZvornik su dana 19.06.2022. godine oko 02,20 časova lišili slobode lice D.T. iz Zvornika zbog krivičnog djela „Omogućavanje uživanja opojne droge“ i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, operativnim radom na terenu, policijski službenici PU Zvornik su 19.06.2022. godine oko 01,20 časova ispred ugostiteljskog objekta u Tršiću uočili putničko motorno vozilo marke „Audi“ u kome su lica D.T. i N.K. iz Zvornika konzumirala opojnu drogu. Policijski službenici PU Zvornik su izvršili pregled putničkog vozila, i tom prilikom uočili dvije pvc kesice, jednu zelenkaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i jednu sa sadržajem praškaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, kao i nekoliko sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je dao saglasnost za pretres pomenutog vozila i naložio da policijski službenici preduzmu sve druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga da nadležnom tužilaštvu dostave Ivještaj o počinjenim krivičnim djelima „Omogućavanje uživanja opojne droge“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.