Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za vikend evidentirano 239 prekoračenja brzine kretanja motornih vozila

| Doboj | Ponedeljak, 01. avgust 2022.

 

      Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala  regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu  brzine kretanja motornih vozila, kontrolu  alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.
 Tokom sprovođenja akcije kontrolisano je 727 učesnika u saobraćaju od kojih je  686 alkotestirano. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključen 91  vozač od kojih je 15 lišeno slobode.
Tokom provođenja navedene akcije evidentirani su i drugi prekršaji: 239 prekršaja evidentiranih mobilnim radarskim sistemima i uređajima za mjerenje brzine kretanja motornih vozila u pokretu, 25 prekršaja nekorištenja bezbjednosnog pojasa, šest  prekršaja nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, 33 prekršaja tehničke neispravnosti, dva prekršaja koje su počinili vozači mopeda, motocikla i bicikla,  pet evidentiranih prekršaja upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri evidentirana prekršaja upravljanja neregistrovanim vozilom i 68 ostalih prekršaja.
Policijska uprava Doboj apeluje na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
Napominjeno da policijski službenici naše Uprave tokom mjeseca jula i avgusta provode kampanju #101 život koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a sve u cilju kako bi stanje  u oblasti bezbjednosti saobraćaja podigli na što viši nivo.