Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Realizacija Akcionog plana tokom turističke sezone

| Prijedor | Srijeda, 10. avgust 2022.

 

Pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor Zoran Inđić zajedno sa saradnicima prisustvovao je sastanku koji je održan danas u prostorijama udruženja građana u Kozarcu na temu sprovođenja Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora.

Subjekti realizacije Akcionog plana razgovarali su o aktivnostima koje su realizovane tokom ove godine i zaključili da je ostvarena dobra saradnja svih subjekata radne grupe. Istaknut je značaj uključivanja mladih u ostvarivanje primarnih ciljeva Akcionog plana kao i uloga medija i društvenih mreža kada je u pitanju informisanje javnosti o događajima iz ove oblasti.

Poseban akcenat stavljen je na preventivne aktivnosti subjekata tokom turističke sezone kada veći broj građana iz dijaspore provodi vrijeme godišnjih odmora na području Prijedora, i kada dolazi do organizovanja proslava, svadbenih veselja i drugih vidova okupljanja, a sve sa ciljem stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta i međusobne tolerancije građana. 

Pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor istakao je da će Policijska uprava Prijedor i u narednom periodu, pravovremeno i u saradnji sa drugim subjektima preduzeti aktivnosti u okviru svojih nadležnosti kako bi se očuvalo stabilno stanje bezbjednosti na području grada Prijedora i prijedorske regije.