Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lažno se predstavio da je policijski službenik pa od oštećenog lica uzeo novac za navodnu nabavku ogrevnog drveta

| Doboj | Petak, 12. avgust 2022.

 

 Policijski službenici Policijske stanice Teslić preduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska lica koje se lažno predstavilo da je policijski službenik Policijske stanice Teslić, a potom  oštećeno lice sa područja opštine Teslić prevarilo da će mu obezbjediti ogrev za zimu narednog dana za šta je uzelo 300 eura i nikad se više nije pojavilo.

            Policijskoj stanici Teslić, 11.08.2022. godine, prijavljeno je da je dana 07.08.2022. godine, nepoznato lice došlo do porodične kuće oštećenog lica te da se istom predstavilo da je policijski službenik Policijske stanice Teslić i da mu može nabaviti ogrevno drvo, za šta mu je oštećeno lice dalo novac u iznosu od 300 eura. Nepoznato lice je izjavilo da će ogrev dovesti narednog dana te da će mu oštećeno lice tad isplatiti preostali iznos novca. S obzirom da se nakon navedenog nepoznato lice nije pojavljivalo sve je prijavljeno Policijskoj stanici Teslić.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Prevara“.