Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Tokom vikenda sankcionisano 48 lica zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa

| Doboj | Ponedeljak, 15. avgust 2022.

 

Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala  regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

 Tokom sprovođenja akcije kontrolisan je 331 učesnik u saobraćaju od kojih je  176 alkotestirano. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno osam vozača.

Tokom provođenja navedene akcije evidentirani su i drugi prekršaji: 244 prekršaja evidentiranih mobilnim radarskim sistemima i uređajima za mjerenje brzine kretanja motornih vozila u pokretu, 48 prekršaja nekorištenja bezbjednosnog pojasa, osam  prekršaja nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, 31 prekršaj tehničke neispravnosti, 33 prekršaja koje su počinili vozači mopeda, motocikla i bicikla, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja sa neregistrovanim vozilom i jedan prekršaj nepropisnog precitanja.  

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Policijski službenici naše Uprave tokom mjeseca jula i avgusta provode kampanju #101 život koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sa ciljem smanjenja broja poginulih na putevima.