Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Uspješno obezbjeđeni javni skupovi i održano povoljno stanje bezbjednosti na području PU Zvornik

| Zvornik | Srijeda, 17. avgust 2022.

 

 U prostorijama Policijske uprave Zvornik održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada u julu mjesecu ove godine. Zamjenik načelnika Uprave, Vladan Vasilić je istakao da je broj krivičnih djela smanjen za 13,3 %, a koeficjent ukupne rasvijetljenosti iznosi 89,7 %, i koeficjent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 50 %. S obzirom da je broj narušavanja javnog reda i mira za 34,7 % manji, i ukupan broj saobraćajnih nezgoda za 17,6% manji, stanje bezbjednosti na području PU Zvornik je ocijenjeno kao zadovoljavajuće i stabilno, uz posebno osvrtanje na uspješno obezbjeđene protekle javne skupove.

NačelnikSektora kriminalističke policije, Mladen Savić je istakao da u julu 2022. godine nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, kao i da su koeficjenti otkrivenosti visoki. U oblasti zloupotrebe opojnih droga su otkrivena dva krivična djela, a što je za jedno krivično djelo više nego u istom periodu prošle godine.

Načelnik Sektora policije,Dražan Erkić je istakao da je u julu mjesecu javni red i mir narušen u 38 slučajeva. Tom prilikom je evidentirano 47 prekršaja javnog reda i mira, a što je za 35 % prekršaja manje nego u istom periodu prošle godine. Takođe je izjavio da je evidentirano 56 saobraćajnih nezgoda, odnosno 18 % manje nego u istom periodu prošle godine. U toku mjeseca jula, na području PU Zvornnik je pronađeno i evidentirano 75 ileganih migranata, koji nisu bili žrtve krivičnih djela i prekršaja, kao ni počinioci istih.

Portparol Policijske uprave Zvornik, je povodom kampanje „101 život“, apelovala na sve vozače da poštuju pravila iz oblasti bezbjednosti saobraćaja kako bi spasili ljudske živote, te ukazala na najčešće uzroke saobraćajnih nezgoda na području Policijske uprave Zvornik.