Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Za vikend evidentirano pet saobraćajnih nezgoda

| Trebinje | Ponedeljak, 22. avgust 2022.

Policijska uprava Trebinje je 20. i 21. avgusta 2022. godine evidentirala pet saobraćajnih nezgoda na putnoj mreži koju pokriva ova Uprava. Tri nezgode su evidentirane u Trebinju i po jedna u Nevesinju i Gacku. U Nevesinju i Gacku saobraćajne nezgode su za posljedicu imale materijalnu štetu, dok je u Trebinju jedno lice smrtno stradalo, četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede i četiri lica su zadobila lake tjelesne povrede.

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje je 20. avgusta oko 02,05 časova u mjestu Mosko, grad Trebinje izvršila uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode u kojoj je lice inicijala T.D. zadobilo teške tjelesne povrede, a lice inicijala J.D. lake tjelesne povrede. Takođe, oko 14,35 časova u mjestu Aleksina Međa policijski službenici su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj je lice inicijala Đ.P. smrtno strdalo, a lica inicijala I.S., LJ.S. i G.S. su zadobili teške tjelesne povrede.

Podsjećamo, da je u toku preventivna kampanja MUP-a Republike Srpske „#101život“ čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica kroz poštovanje 10 saobraćajnih pravila. Učestvovanje u saobraćajnim nezgoda se smatra kao jedan od najčešćih uzroka smrti.