Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Jedno lice lišeno slobode po međunarodnoj interpolovoj potjernici, a drugo zbog pomoći licu poslije izvršenog krivičnog djela

| Gradiška | Srijeda, 24. avgust 2022.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 23.08.2022. godine, tragajući za licima za kojima je raspisana međunarodna interpolova potjernica lišili su slobode lice inicijala Ž.E. iz Gradiške, dok se za licem D.E. intenzivno traga.

Naime, operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do informacije da se lica Ž.E. i D.E. nalaze na području Brezik Laminaca, grad Gradiška, te da je u kući u kojoj su boravila ista, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane lica D.E. Preduzimajući dalje mjere i radnje, policijski službenici pronašli su i lišili slobode lice Ž.E. dok se i dalje preduzimaju aktivnosti na pronalasku lica D.E.

Daljim radom došlo se do saznanja da postoje osnovi sumnje da su lica inicijala G.L. i D.Z. obojica iz Gradiške, počinila krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“, nakon čega je lice G.L. lišeno slobode, dok se za licem D.Z. intenzivno traga.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, koji je prisustvovao uviđaju, a pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

Tokom dana, lice G.L. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje, dok će lice Ž.E. biti predato Sudskoj policiji Osnovnog suda Gradiška.