Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Počinje nova školska godina, vozači oprezno!

| Gradiška | Srijeda, 24. avgust 2022.

Obzirom da se bliži početak školske godine 2022/2023. godine, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, kako u zonama škola, tako i na trasama kretanja, policijski službenici će preduzeti sve aktivnosti u cilju zaštite najmađih učesnika u saobraćaju.

Aktivnosti će se preduzimati u sklopu republičke akcije Zaštitimo djecu u saobraćaju“, a koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 24.08-23.09.2022. godine.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na poštovanje odnosa pješak-vozač, brzina kretanja vozila, tehnička ispravnost autobusa za prevoz učenika, nepropisno parkirana vozila u zonama škola, a biće sankcionisani i svi ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Takođe, tokom mjeseca septembra, za najmlađe učesnike u saobraćaju biće održana predavanja u osnovnim školama, a kako bi se isti upoznali sa pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

Policijska uprava Gradiška još jednom apeluje na sve vozače motornih vozila na maksimalan oprez u vožnji, naročito u blizini školskih objekata, a roditelji da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.