Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Prijedor realizuje republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

| Prijedor | Srijeda, 24. avgust 2022.

Na području Policijske uprave Prijedor od danas do 23. septembra realizuje se republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koja se sprovodi povodom početka nove školske godine.

Cilj akcije jeste stvaranje bezbjednih uslova za sve učesnike u saobraćaju, posebno pješaka čije će prisustvo u saobraćaju biti povećano sa početkom školske godine.

U okviru akcije vršiće se obilazak svih škola u cilju planiranja pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju u blizini školskih ustanova i evidentiranja prekršaja nepropisnog parkiranja u zonama škola, pješačkim zonama, autobuskim stajalištima i zonama pješačkih prelaza, te prekršaja odnos vozač – pješak, kao i nepropisnog kretanja biciklista po površinama namijenjenim za kretanje pješaka. Preventivne aktivnosti biće realizovane i kroz organizaciju edukativnih predavanja za učenike u cilju upoznavanja sa saobraćajnim pravilima i propisima, i formiranje školskih saobraćajnih patrola, kako bi se ukazalo na bezbjedno učešće u saobraćaju svih učesnika, a posebno kategorije djece školskog uzrasta i onih koji prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju na putu do škole.

Policijska uprava Prijedor apeluje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače da budu odgovorni u saobraćaju, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.