Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zbog sportskih i kulturnih manifestacija od sutra promjene u režimu odvijanja saobraćaja

| Banja Luka | Srijeda, 24. avgust 2022.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava sve građane da će u periodu od 25. do 28. avgusta biti potpuna obustava saobraćaja u kanjonu Tijesno“, na dionici magistralnog puta MI-101 (Karanovac - Crna Rijeka), te da će saobraćaj biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad, a da se na Manjači u dane vikenda zbog održana kulturne manifestacije Kočićev zbor očekuje povećana frekvencija vozila u svim terminima.

Naime, u cilju bezbjednog održavanja Evropskog prvenstva zajuniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banja Luka - Vrbas 2022“, koje će se održati u Banji Luci 25-28. avgusta ove godine, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će izvršiti potpunu obustavu saobraćaja u navedene dane i to u terminima:

- 25. avgusta u terminu 07,00 - 20,00časova i

- 26. 27 i 28. avgusta u terminu 08,00 - 20,00časova.

Obustava saobraćaja se ne odnosi na vozila hitnih službi kao i autobuse prigradskog prevoza koji saobraćaju na relaciji: Banja Luka - Bočac i Banja Luka -Agino Selo.

Na ovom putnom pravcu biće postavljena propisana saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će regulisati policijski službenici.

Iz navedenog razloga apelujemo na sve posjetioce ovih manifestacija, kao i druge učesnike u saobraćaju, da imaju strpljenja zbog mogućih gužvi na saobraćajnicama, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.