Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Direktor policije na Strateškom forumu posvećenom osiguranju bezbjednog i zakonitog sprovođenja izbornog procesa u BiH

| Banja Luka | Srijeda, 24. avgust 2022.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević učestvovao je na Strateškom forumu tužilaca i policijskih agencija o završnim aktivnostima na osiguranju integriteta i zakonitosti Izbora 2022. Godine koji se juče, 23.08.2022. godine održao u Tužilaštvu BiH, a učesnici sastanka su bili glavni tužioci, direktori i rukovodioci policijskih agencija na nivou BiH, oba entiteta, kao i Brčko Distrikta BiH.

Na Forumu se razgovaralo o mjerama i aktivnostima koje su do sada sprovedene kako bi bila osigurana zakonitost izbornog procesa u BiH, te je izvršena analiza koordinacije djelovanja u kriznim situacijama, kao i ispunjenja bezbjednosnih i pravosudnih preduslova kako bi izbori u BiH bili uspješno sprovedeni, što uključuje sprečavanje nezakonitosti, kao i procesuiranje i sankcionisanje krivičnih djela koja se odnose na izborni proces.

Učesnici sastanka su, takođe, dogovorili intenziviranje saradnje i razmjene informacija u cilju sprečavanja svih bezbjednosnih izazova po sprovođenje izbornog procesa.