Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Koncert Policijskog orkestra u Istočnom Sarajevu

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 25. avgust 2022.

 

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održao je sinoć, 24.08.2022. godine u Istočnom Sarajevu, koncert u okviru manifestacije LJeto u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnica Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je da je ovo četvrti nastup pred publikom u Istočnom Sarajevu, te da se uvijek potrude da bude nešto drugačije, novo i da je uvijek raznovrstan repertoar.

Ranije smo upravo ovdje imali dva samostalna večernja koncerta. Svaki put mi se igramo sa žanrovima, od filmske muzike, domaće, zabavne, različitih autora svjetski priznatih i u tome uživamo i mi i publikaistakla je ona.

Aleksandar Jovanović, koncert majstor i klarinetista orkestra, istakao je da su uživali u Istočnom Novom Sarajevu, napominjući da svaki put bude neko novo iskustvo i da reakcije publike budu odlične.

Na repertoaru su pod dirigentskom palicom Dušana Pokrajčića, osim koračnica i marševa, bile kompozicije, narodne i starogradske pjesme, kao i partiture popularne zabavne i klasične muzike.