Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijska uprava Bijeljina održala konferenciju o rezultatima rada

| Bijeljina | Četvrtak, 25. avgust 2022.

 

U prostorijama Policijske uprave Bijeljina održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada za jul 2022. godine. Analizirajući sve činjenice i rezultate rada, stanje bezbjednosti na području naše Policijske uprave možemo ocjeniti kao zadovoljavajuće.

 Tokomjula 2022. godine preduzete su značajne aktivnosti u cilju uspostavljanjašto efikasnnijeg sistema u borbi protiv svih vidova kriminala, a analizirajući sve činjenice i rezultate rada, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina možemo cijeniti kao zadovoljavajuće.

       Tokom jula 2022. godine, policijski službenici PU Bijeljina su nadležnim tužilaštvima  podnijeli 66   izvještaja, zbog osnova sumnje da je počinjeno 70 krivičnih djela. Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, rasvijetljena su 63 djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 90% - što je za 10% veći koeficijent nego tokom jula 2021. godine. Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 70,83% i veći je za 48% u odnosu na isti period prethodne godine.

     Od ukupnog broja evidentiranih djela, 57 je djela opšteg kriminala, tri su djela iz kategorije zloupotreba opojnih droga, a po pet je evidentiranih krivičnih djela privrednog kriminala i krivičnih djela protiv bezbjednosti saobraćaja. Neophodno je istaći da je tokom jula evidentirano 50 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za 24% manje u odnosu na juli 2021. godine. Takođe, tokom jula su evidentirana četiri (4) migranta, što je za 66,7% manje evidentiranih migranata nego u istom periodu prethodne godine.

    Analizirajući stanje u saobraćaju, možemo istaći da je evidentirano 108 saobraćajnih nezgoda tokom jula, te da je u navedenim nezgodama nastradalo 56 lica, od čega je šest (6) teže povrijeđeno, 46 lakše, a četiri lica su smrtno stradala.

      U cilju stvaranja što povoljnijeg stanja u bezbjednosti saobraćaja, na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, realizuje se kampanja ,,101 život“ koja za cilj ima smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i broja nastradalih lica.

     Zato apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno apelujemo na vozače da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.