Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Isti dan rasvijetljeno krivično djelo „Krivotvorenje novca“

| Doboj | Četvrtak, 25. avgust 2022.

 

            Policijski službenici Policijske stanice Brod, 24.08.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala D.S. sa područja grada Dervente i lice inicijala S.G. iz Srpca, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo „Krivotvorenje novca“.

            Policijskoj stanici Brod, 24.08.2022. godine, prijavljeno je da je oštećeno lice iz Broda nepoznatoj ženskoj osobi u jednom trgovinskom objektu u Brodu zamijenilo 300 eura za konvertibilne marke za koje je nakon kraćeg vremena utvrdilo da se radi o falsifikovanim novčanicama. Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su utvrdili  da se u vezu sa navedenim može dovesti lice inicijala D.S. iz Dervente i lice inicijala S.G. iz Srbca.

Policijski službenici Policijske stanice Brod i Policijske stanice Derventa su istog dana na osnovu naredbe Suda BiH na području  grada Dervente  izvršili pretres navedenih lica, kao i vozila koji su isti koristili, prilikom čega su pronađene i oduzete novčanice u konvertibilnim markama i eurima i mobilni telefon marke „iPhone”.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužlaštvu BiH će protiv navedenih lica biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.