Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica lišena slobode

| Banja Luka | Petak, 26. avgust 2022.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.08.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala B.S. iz Banjaluke zbog počinjnog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru i lice O.M. zbog počinjenog prekršaja „Tuča i fizički napad“ iz člana 12. i „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Nadležnoj policijskoj stanici, 25.08.2022. godine oko 15,45 časova, prijavljeno je da nepoznato muško lice u Banjaluci u prostorijama Islamske vjerske zajednice uznemirava vjernike. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o licu B.S. iz Banjaluke, koje se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika i napusti navedene prostorije. Tokom, lišenja slobode lice O.M. iz Banjaluke je fizički napalo lice B.S., te se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

Oba lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod lica B.S. utvrđeno prisustvo od 1,60 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje.