Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Zbog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano 30 učesnika u saobraćaju

| Gradiška | Ponedeljak, 29. avgust 2022.

     Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, u dane vikenda realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu, tokom koje je 30 vozača sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.
   Kod jednog mladog vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 13 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod 2 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.
       Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.