Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U dane vikenda policijski službenici PU Banjaluka odgovorili na sve postavljene zadatke

| Banja Luka | Ponedeljak, 29. avgust 2022.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane vikenda, 27.08.-30.08.2021. godine, uspješno su obezbjedili više javnih skupova i sportskih manifestacija.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, na području Grada Banjaluka su izvršili obezbjeđenje manifestacija „Đurologija“, „Veliki početak“, te „BLASFEM“ na kojima je bilo nekoliko hiljada posjetilaca.

Tokom vikenda, policijski službenici su izvršili obezbjeđenje više sportskih manifestacija i to Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banjaluka – Vrbas 2022“, tensiki turnir ATP Challenger „SRPSKA OPEN“,  te više fudbalskih utakmica i turnira.

            Takođe, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su izvršili fizičko, operativno i saobraćajno obezbjeđenje 57. Kočićevog zbora u mjestu Stričići, na kojem je bilo prisutno oko 30 000 posjetilaca, a evidenitrano je jedno narušavanje javnog reda i mira.

Za realizaciju svih vidova obezbjeđenja u proteklom vikendu bili su angažovani policijskih službenici svih policijskih stanica u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, kao i pripadnici žandarmerije.