Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Bijeljina realizuje kampanju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ i vrši pojačanu kontrolu saobraćaja

| Bijeljina | Utorak, 30. avgust 2022.

 

Policijska uprava Bijeljina tokom septembra 2022. godine realizuje republičku  akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, a sa ciljem zaštite djece školskog uzrasta u saobraćaju.

 Tim povodom, policijski službenici će u narednom periodu vršiti obilazak svih škola u cilju planiranja pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju u blizini školskih ustanova i evidentiranja uočenih prekršaja nepropisnog parkiranja u zonama škola, pješačkim zonama, autobuskim stajalištima i zonama pješačkih prelaza, te prekršaja odnos vozač – pješak“.

 Takođe, na području Policijske uprave Bijeljina od 01.09. do 30.09.2022. godine vršiće se pojačana kontrola brzine kretanja putem radarskog sistema, a sve sa ciljem prevencije i smanjenja učešća neprilagođene i nepropisne brzine u saobraćajnim nezgodama.

 Pored navedenog, tokom septembra je planirana realizacija regionalne akcije sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši organizovani prevoz djece, kao i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

 Policijska uprava Bijeljina, apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja, jer odgovornim ponašanjem doprinosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.